07 januari 2021

Coronavirus

shape
  • Heeft u vragen over het Coronavirus (Covid-19) probeer dan zoveel mogelijk eerst zelf informatie op te halen via Thuisarts.nl en RIVM of bel met het landelijke publieksnummer 0800-1351. Op deze manier wordt de telefonische bereikbaarheid van de huisartsen niet onnodig overbelast.
  • Bij koorts (hoger dan 38 graden) en luchtwegklachten kom dan niet naar de praktijk maar overleg altijd eerst telefonisch.
  • Kom alleen naar de praktijk wanneer u een afspraak heeft, loop liever niet zomaar langs of naar binnen. Ook voor het ophalen van briefjes of recepten probeer dit zoveel mogelijk telefonisch of digitaal via bijvoorbeeld mail, af te handelen.
  • Indien nodig zullen reguliere controles van bijvoorbeeld de bloeddruk of laboratorium onderzoeken naar bijvoorbeeld suikerziekte mogelijk worden doorgeschoven om onnodige risico’s te verlagen. Dit zal natuurlijk per persoon bekeken worden of het mogelijk is.
  • Wat betreft ouderen en kwetsbare patiënten is het advies om fysiek contact waar mogelijk te vermijden en een bezoek aan de praktijk indien mogelijk te voorkomen. Overleg telefonisch met uw huisarts om af te spreken wat voor u op dit moment het beste is.
  • Op de praktijk hebben we de mogelijkheid om te videobellen Heeft u een klacht waarbij de huisarts u niet lichamelijk hoeft te onderzoeken of heeft u een klacht die de huisarts via een camera kan beoordelen, dan kunt u bij de doktersassistente aangeven dat u een consult via videobellen wil. U hoeft dan niet onnodig het huis uit.

Heeft u één van de volgende symptomen, hoesten, niezen, koorts of deze onlangs gehad en bent u nu kortademig, kom NIET naar de praktijk, maar BEL de huisarts!!!

shape